Начало Последни новини „Зърнена академия“ събира във Варна лектори от Европа и САЩ

„Зърнена академия“ събира във Варна лектори от Европа и САЩ

Зърнена Академия 2022 – Варна, ще се проведе на 27 октомври. Шестото издание на международната конференция се осъществява партньорство с Българската асоциация на търговците на зърно и фуражи (БАТЗФ), Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).

Програмата на конференцията включва изключително силно присъствие на гост-лектори от Америка, Европа, Балканите и Черноморския регион, сред които:

• световноизвестният анализатор Педро Дейнека от MD Commodities Chicago, представящ макро-рамката за 2022/23 и демографския пейзаж;
• един доайен в търговията – Пако Иглесиас от Agro Fundamenta, с акценти върху възможностите за правене на бизнес с Испания;
• Лиляна Минтон – старши анализатор от Fastmarkets (AgriCensus) Великобритания, специалист по растителни масла;
• Стоян Вълев от Грейнстор България с балансите на основните зърнени стоки в България;
• Семир Озгентурк от Bunge Турция с анализ на Черноморския пазар на слънчоглед;
• Трифон Василев от Екофол България с подробен преглед на пазара на торове;
• Марина Маринич от UkrAgroConsult за трансформацията на агро-сектора в Украйна;
• Габриел Рази от Agrobrane от Румъния за предизвикателствата пред Румъния в контекста на напрегнатата 2022.

След изключително сложната 2021, текущият сезон се оказва не по-малко предизвикателен и се усеща повече от всякога нужда от информация и различни гледни точки. Това и ще са акцентите тази година – регионалните пазари в контекста на глобалната макроикономическа, климатична и геополитическа обстановка.

Традиционно ще присъстват делегати от водещи фирми, местни представители на мултинационални компании, фермери, мелничари, преработватели, контролни организации, чартьори, браншови асоциации и много други, за да обсъдят пазарите на пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед, рапица, растителни масла, шротове и производни.
Събитието ще се проведе в INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites, к-с Златни Пясъци.

Източник: НАЗ