Начало Лов и риболов БАБХ издаде 3 акта и 12 предписания за нарушения при проверките за...

БАБХ издаде 3 акта и 12 предписания за нарушения при проверките за Никулден

1441 извънредни проверки във връзка с празника Никулден извършиха служители на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извън текущия официален контрол, съобщават от Агенцията. Инспекциите са направени в периода от 28.11. – 06.12.2022 г.

Проверени са обекти за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси, находящи се на територията на страната.

Като цяло проверките са показали, че за предлаганата риба и рибни продукти се представят документи за произход и безопасност. Спазен е температурният режим за съхранение на замразена и охладена риба. Храните са етикетирани съгласно изискванията на законодателството.

Издадени са 3 акта за установяване на административни нарушения и 12 предписания. Несъответствията, които инспекторите са установили, са продажба на риба и рибни продукти в нерегламентирани обекти, несъответствие в етикетирането, липса на документи за произход, съхранение на рибни продукти извън хладилно съоръжение и несъответствия по сградов фонд и технологично оборудване.