Начало Последни новини В Добрич бе открита Борсата за семена и посадъчен материал

В Добрич бе открита Борсата за семена и посадъчен материал

29-ото поред изложение Борса за семена и посадъчен материал, организирано от „Добрички панаир“ АД, бе открито днес в зала „Добротица“.

В дните на изложението земеделските производители имат възможност да направят своя избор за сеитбена кампания 2023. Борсата предлага семена за пролетни култури, семена за зеленчукови култури, посадъчен материал, торове, торопочвени смески, биологични средства за растителна защита, специализирана литература.

На откритите площи пред зала „Добротица“ няколко производители на разсад предлагат богато разнообразие от овощен посадъчен материал. Освен традиционните фиданки череши, праскови, круши и ябълки, могат да се намерят и по-екзотични за нашите ширини видове. Има вкоренени разсади за цитрусови и екзотични дръвчета, като портокал, лимон, мандарина. Според търговците те са устойчиви за региона. Предлагат се също разсади за киви, нар, облагороден хинап и райска ябълка. Разбира се, има и традиционните лози.

За първи път на Борсата се представя фирма „Агролес Продукт ООД“ от Варна, която се занимава с изкупуване, преработка и продажба на диворастящи гъби и трюфели. За първи път участва компанията „Пайплайф“ – един от водещите световни производители на пластмасови тръбни системи за водоснабдяване, канализация, газоснабдяване и напояване, отговарящи на всички европейски норми и стандарти. За първи път в Добрич идва фирмата „Континвест“ ООД, която предлага пълна гама от торове и други продукти, които осигуряват цялостно хранене на растенията.

От днес до 5 февруари дни изложението може да бъде посетено от 9 до 18 часа.