Начало Лов и риболов 40 души бяха обучени в Шабла за спасители, водолази и капитани на...

40 души бяха обучени в Шабла за спасители, водолази и капитани на кораби по проект по ПМДР

Каталог, изработен по проект по Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР), представя историческото, природното и морско културно наследство на територията на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“. По същия проект, който бе изпълнен от Морски клуб „Портус Кариа“, бяха обучени 40 мъже и жени за водни спасители, капитани на кораби, водолази и по професията „Техник по промишлен риболов и аквакултури“.

Проектът „Популяризиране на наследството на Черно море“ бе финансиран от Стратегията за Водено от общностите местно развитие на Местна инициативна рибарско група (МИРГ) „Шабла-Каварна-Балчик“, а стойността му е над 48 хиляди лева.

Изпълненият проект насърчава развитието на устойчива екологична култура и възпитание и допринася за опазване на културните ценности на района и съхраняване на традициите свързани с рибарството и морското културно наследство.

Сдружение Морски клуб „Портус Кария“ развива своята дейност в няколко направления, които включват осигуряване на възможност за упражняване на морски дейности, подводни и други морски спортове; провеждане на курсове семинари, тренировъчни сборове и други изяви, свързани с морето; популяризиране на културните и спортните постижения в сферата на морското дело.