Начало Агроновини Земеделие Агробизнесменът Костадин Костадинов от Добрич вече не е председател на НАЗ

Агробизнесменът Костадин Костадинов от Добрич вече не е председател на НАЗ

Националната асоциация на зърнопроизводителите си избра нов председател. В следващите три години НАЗ ще се управлява от Илия Проданов – председател на „Съюз на зърнопроизводителите Маркели“ в Карнобат и досегашен заместник-председател на Асоциацията. Това стана ясно от проведеното редовно годишно Общо отчетно-изборно събрание на НАЗ.

Делегатите на Общото събрание изказаха благодарност и признателност към досегашния председател на НАЗ – Костадин Костадинов от Добрич, за всеотдайността и постигнатите резултати през изминалите мандати. Заседанието на ОС протече конструктивно, в дух на разбирателство и сътрудничество, с приемане на промени в Устава на НАЗ, както и на годишните отчети на Управителния и Контролния съвет, посочват от организацията.

Оттам припомнят, че в сътрудничество с румънските фермерски организации, Управителният съвет на НАЗ взе решение за провеждане на ефективни протестни действия на 07.04.2023 г. от 10.00 ч. в Русе и Кардам.

Агробизнесменът Костадин Костадинов бе председател на НАЗ два поредни мандата, а преди това – зам.-председател и част от Контролния съвет.