Начало Последни новини Бъдещ фермер спечели конкурса за видео в рамките на добричкия фест „Умея...

Бъдещ фермер спечели конкурса за видео в рамките на добричкия фест „Умея и ще успея“

Бъдещ фермер спечели конкурса за видео клип в рамките на феста „Умея и ще успея“, организиран от Областния информационен център в Добрич. Това е Еманоел Пейчев Пеев от 10 „б“ клас, специалност „Фермер”, от Професионалната гимназия по аграрно стопанство, който получи 540 гласа в конкурса.

Във видеото си Еманоел представя своите познания, умения и труд, които е придобил в училище и в семейния бизнес. „От няколко години помагам на баща ми да обработва нашата добруджанска плодородна земя. Желая бъдещето ми да е свързано със земеделието и смятам да продължа образованието си в тази сфера“, посочва младежът.

Второто място е за Мирослав Николов от 9 „а“ клас в Професионалната гимназия по аграрно стопанство. Неговият избор е да продължи да развива семейния бизнес в сферата на земеделието. Избрал е да учи в ПГАС, защото смята, че там ще получи нужните знания.

На трето място е Владимир Петков Петков, от 9 „б“ клас на ПГ по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов“ в Добрич, който вижда бъдещето си като ветеринарен лекар.

В конкурса участваха 20 видео клипа от ученици в професионални гимназии в Добрич, Тервел и Ген. Тошево. Първенците ще бъдат наградени със специални отличия днес преди концерта в Младежки център Добрич в рамките на феста „Умея и ще успея“, който започва в 18.00 часа. Останалите участници ще получат поощрителни награди.