Начало Последни новини И отборът на земеделската гимназия в Каварна с медал от състезанието „Млад...

И отборът на земеделската гимназия в Каварна с медал от състезанието „Млад фермер“

Отборът на Професионална земеделска гимназия “Климент Аркадиевич Тимирязев“ – Каварна, се завърна с медал от Националния кръг на състезанието „Млад фермер“, което се проведе в ПГМСС „Пейо К. Яворов“ в гр. Гоце Делчев.

Участваха 13 отбора от цялата страна. Те премериха сили в три състезателни категории: Растениевъдство, Животновъдство и Механизация на селското стопанство. Припомняме, че и аграрната гимназия в Добрич спечели отличие в престижната надпревара.

Учебното заведение от Каварна беше представено от отбор в състав: Константин Сираков от 11А- направление Растениевъдство; Ивайло Димов от 11А – направление Животновъдство; Мариян Чакъров от 12 А- направление Механизация на селското стопанство. Техен ръководител е Виолета Дянкова.

Отборът се представи достойно и доказа професионализъм в битката за медали.

В модул „Механизация на селското стопанство“, който включваше дисциплините “Майсторско управление на трактор по предварително зададен маршрут“ и „Електронен тест по безопасност на движение по пътищата“, Мариян Чакъров от 12 А се класира на трето място и в двете дисциплини.

Връчени им бяха благодарствено писмо за участието им, грамоти и индивидуални награди.

И тримата състезатели са едни от малкото, на които бяха връчени сертификати за прием в Аграрния университет в Пловдив, където да продължат бъдещото си развитие, посочват от учебното заведение.