Начало Последни новини Около 60 фирми ще участват в Деня на полето край Добрич в...

Около 60 фирми ще участват в Деня на полето край Добрич в края на юли

Около 60 фирми ще участват тази година в Деня на полето, след успешното първо издание на големия агрофорум през 2022 г. Събитието се организира от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и ще се състои на 25, 26 и 27 юли на 5-и километър до Добрич, в полетата на фирма „Ел Си“. „Идеята е домакинството на този земеделски празник да бъде на ротационен принцип на членове на ДСЗ, догодина ще бъдем друг колега“, коментира за Про Нюз Добрич председателят на Съюза Радостина Жекова.

В Деня на полето, както и миналата година, ще се представят всички семенарски компании. Тази година ще има сериозно присъствие на фирми, които предлагат гранулирани торове, като и фирми, които се занимават с почвени подобрители. „Новото ще бъде присъствието на представители на два бранда гуми. Разбира се, ще видим и демонстрации на селскостопанска техника“, посочи Жекова.

По думите й, събитието отново ще бъде като полезно за представителите на бранша, така и забавно. Предвидена е музикална програма в трите вечери, както и атракции за деца.

Специални гости са Дийп Зоун Проджект, които излизат на сцената във втората вечер. В концерта в първата вечер ще се включат Георги Костадинов от Гласът на България и други местни таланти. Третата вечер е озаглавена „Полето търси таланти“, а на пулта ще бъдат музикантите от ТУТУРУТКА. „Ще търсим талантите на Добруджа – колеги, които ще се осмелят да вземат микрофона. Миналата година това го пробвахме и някои колеги земеделци се справиха изумително добре. Идеята е всеки да се забавлява, ще има и награден фонд за участващите“, сподели Жекова.

Покана да посети Деня на полето ще бъде изпратена до Министъра на земеделието.

Миналата година фестивалът се проведе край село Поручик Гешново.