Начало Последни новини Генерал Тошево ще бъде домакин на националния фестивал на лавандулата на 1...

Генерал Тошево ще бъде домакин на националния фестивал на лавандулата на 1 юли

Деветият национален фестивал на лавандулата ще се проведе в Генерал Тошево на 1 юли, съобщиха от Общината в добруджанския град. Празникът ще започне в 9.00 часа с лавандулова туристическа пътека – пешеходен преход до близки лавандулови насаждения и дестилерия в околностите на Генерал Тошево, организиран от Туристическо дружество „Добруджанец“.

Лавандулов базар, целодневна фотоизложба на открито, лавандулова работилница за пораснали, детска анимация и конкурс „Крал и Кралица на Лавандулата“, са част от събитията, предвидени за фестивала.

От 17.00 часа ще се състои парад на ретро автомобили и мотоциклети.

В 18.30 часа започва музикалната програма, по време на която ще бъде поднесено приветствие на организаторите на Фестивала на Лавандулата‘2023. В 19.30 часа е галаконцертът на Деси Добрева, с участието на танцов ансамбъл.
По традиция фестивалът ще събере земеделски производители, предприемачи, участници и гости в двете основни лавандулови дестинации Тракия и Добруджа.

Сдружение „Национален фестивал на лавандулата“ и тази година ще си партнира с Община Генерал Тошево и очакваме празникът да е още по-красив, впечатляващ и значим, споделят организаторите.