Начало Агроновини Голям европейски агро застраховател ще се представи на форума „Ден на полето“...

Голям европейски агро застраховател ще се представи на форума „Ден на полето“ край Добрич

Австрийският селскостопански Застраховател Österreichische Hagelversicherung ще се представи по време на Деня на полето край Добрич, съобщават организаторите от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. В първия ден на земеделския форум на 5-и километър – на 25 юли, от 16.00 часа, представители на австрийската компания ще презентират дружеството и опита си в региона и ще говорят за плановете си за България. Ще присъстват Председателят на УС на Österreichische Hagelversicherung д-р Курт Вайнбергер и Йоханес Фрай, Мениджър продажби извън Австрия.

Компанията е сред най-добрите специализирани земеделски застрахователи в Европа. Основана е през 1946 година като специализиран застраховател в селското стопанство. Освен в Австрия има собствени клонове в Чехия, Словакия, Унгария, Словения и Румъния. У нас партньор е Греко БЪЛГАРИЯ.

Застрахователят предлага изчерпателна гама продукти за земеделските култури, които могат да бъдат застраховани срещу градушка, суша, наводнение, буря, слана и още десет риск. Предлага и оптимални решения за говеда, свине, коне, овце, кози и птици, както и бърза оценка на щетите.