Начало Последни новини Презентация на техника и ученически игри на “Дни на полето” край Добрич

Презентация на техника и ученически игри на “Дни на полето” край Добрич

Второто издание на “Дни на полето” ни среща с десетки дистрибутори и производители на селскостопанска техника, препарати, представя ни богати селекции от сортове и разбира се, посреща с богата музикална и кулинарна програма.

Десетки деца излязоха на нивите на Ел Си Груп, които са домакин на тазгодишното издание на фестивала, за да замесят хляб по време на „Деца на полето“. Ученици от Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич премериха сили в майсторско каране и игри, веднага след това изложителите на фестивала демонстрираха техника, видя репортер на Про Нюз Добрич.

От Veles Agro BG представят разнообразие от селскостопанска техника. Сред асортимента има семепочистващи машини с пневматична технология с въздух или сита. Сред основните доставчици и партньори на фирмата дистрибутор са украински производители, а от тази година имат и производител от Румъния, каза за Про Нюз Добрич Георги Стоянов, управител на търговски център във Veles Agro BG.

Друга техника в асортимента са обеззаразяващите машини, като на изложителят разполага с десет вида машини, а посетителите на фестивала могат да видят три от моделите, произведени в украинския град Лвов. На “щанда” е изложена и италианска техника – удълбочител, притъпкващи валяци и навесни култиватори за предсеитбена обработка. Посетителите могат да видят и безредови хедери за слънчоглед.

Само за ден от акрокомпанията са сключили няколко сделки, а профилът на купувача е предимно от български производители, а най-малкият им клиент е от порядъка на 400 декара, а най-големият е със 150 000 декара земеделска обработваема площ.

Вижте още в Про Нюз Добрич.