Начало Пазари ДЗИ-Ген. Тошево предлага оригинални семена от собствени сортове на панаира в Добрич

ДЗИ-Ген. Тошево предлага оригинални семена от собствени сортове на панаира в Добрич

За поредна година Добруджанският земеделски институт в Ген. Тошево участва в изложението „Селското стопанство и всичко за него“, което се организира ежегодно от Добрички панаир АД в СК „Простор“ в Добрич. ДЗИ по традиция участва с богата гама оригинални семена от собствени сортове полски култури, които ще предлага на земеделските производители за есенната сеитбена кампания през 2023 и пролетната кампания през 2024 г.

От зърнено-житните култури се предлагат предбазови и базови семена от 13 сорта – обикновена пшеница Пчелина, Мерилин, Енола, Фани, Драгана, Лазарка, Рада и Косара; пивоварен ечемик Ахат, фуражен ечемик Тангра; тритикале Добруджанец, Борислав и Дони-52.

Бобовите култури са представени от сортовете фасул Еликсир и Скития и биопродукция от пъстросеменния сорт Вежен, от грах Добротица, Мишел и Кристал и леща Илина.

Слънчогледът е представен от едросеменния сорт Фаворит за директна консумация и от четири хибрида, сред които два Клиърфийлд Плюс – Далена CLP и Енигма CLP, един Експрес-толерантен – Дара, и един конвенционален – Красела.