Начало Последни новини В помощ на пчеларите е публикувано ръководство за подаване на заявления по...

В помощ на пчеларите е публикувано ръководство за подаване на заявления по интервенциите в сектора

Държавен фонд „Земеделие“ разработи наръчник за кандидатстване и ръководство за подаване на заявление за подпомагане по интервенциите в сектор „Пчеларство“ за 2024 г. чрез Системата за електрони услуги (СЕУ), съобщиха от ДФЗ. Те са създадени за улеснение на земеделските стопани, посочвайки подпомаганите дейности, условията за допустимост, финансовата помощ и конкретни стъпки за подаване на заявление.

Наръчникът за кандидатстване и ръководството за подаване на заявление по интервенциите в сектора са публикувани на интернет страницата на ДФЗ.

От 8 февруари до 22 февруари 2024 г. се приемат заявления по интервенциите в сектор „Пчеларство“. Финансовият ресурс за 2024 г. по тях е в размер на 6 286 800 лева.

Пчеларите подават документи за финансова подкрепа единствено чрез СЕУ с квалифициран електронен подпис (КЕП). През СЕУ ще се осъществява и цялата комуникация между администрацията и бенефициерите на ДФЗ.

За допълнителни въпроси и разяснение при попълване на заявлението в СЕУ, кандидатите могат да се обръщат към експертите от ДФЗ на телефон 02/8187690 от 9.00 ч. до 17.30 ч. в работните дни.