Начало Последни новини Третото издание на „Денят на полето“ ще бъде от 23 до 25...

Третото издание на „Денят на полето“ ще бъде от 23 до 25 юли край Добрич

За трета година Добруджанският съюз на зърнопроизводителите организира „Ден на полето“. Голямото земеделско събитие ще се състои от 23 до 25 юли в землището на село Поп Григорово.

„Ден на полето, организирано от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, е инициатива, зад която стоят изключително голям приятели и партньори на земеделците. Всички те повярваха в сбъдването на една мечта. Работят за да бъде реалност и ние- земеделските производители, да бъдем част от най-новото, от наложеното вече на пазара. Да имаме възможност да създаваме и да бъдем хората определящи дневният ред на проблемите, и техните решения“, споделят организаторите.

През миналата година около 60 фирми се представиха на арго форума. В Деня на полето по традиция участват всички семенарски компании в страната. Сериозно присъствие имат фирми, които предлагат гранулирани торове, като и фирми, които се занимават с почвени подобрители. През 2023 година новост бе присъствието на представители на два бранда гуми, както и демонстрации на селскостопанска техника.

По традиция събитието е съпътствано с музикална програма в трите вечери и атракции за деца.