Начало Последни новини Представители на Дрезденския технически университет гостуваха в МЗХ

Представители на Дрезденския технически университет гостуваха в МЗХ

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Мирослав Маринов се срещна с представители на Дрезденския технически университет, съобщават от МЗХ. В срещата участие взеха Юрген Преч, професор по тропическо горско стопанство и директор на Института по международно горско стопанство и горски продукти към Департамента по горите на Техническия университет в Дрезден, Германия, проф. Екард Аух от същия университет, Мудит Кумар, главен директор консерватор на горите и началник на горското отделение в Индия, лесовъдите инж. Валентин Карамфилов, инж. Антони Стефанов и инж. Руслан Михайлов, както и експерти от МЗХ и ИАГ.

По време на срещата беше обсъдено дългосрочното взаимноизгодно научно-практическо сътрудничество за съвместно преодоляване на трудностите и предизвикателствата, произтичащи от решенията на ЕС за Зелената сделка до 2050 г.

Заместник-министър Маринов заяви, че въглеродните емисии са важна тема. „За България, темата с въглеродните емисии и използването им за постигане целите на Зелената сделка, е изключително важно. Европейската комисия ще преразгледа доста от нейните изисквания, но опитът, който вие имате е важен за нас. Като най-голям собственик на горски територии в България, МЗХ заявява готовност да работим съвместно“, каза още той и благодари на чуждестранния научен състав за интереса към страната ни.