Начало Последни новини На 29 юни откриват празника на лавандулата в Генерал Тошево

На 29 юни откриват празника на лавандулата в Генерал Тошево

За десета година се провежда Фестивалът на лавандулата в Средногорието и Добруджа. Организаторите му обявиха датите за събитието тази година. На 14 и 14 юни то ще е в град Чирпан и село Средно Градище, а в Генерал Тошево – на 29 юни.

По традиция интересни, занимателни събития, звездни, вълнуващи участия, лавандулови разходки, работилници, лавандулови базари с много изненади, парад на ретро-автомобили, танци, песни и забавления ще изпълнят фестивалните дни.

През 2014 г. великолепният празник сложи началото на традиционно и подобаващо честване на неуморния труд на земеделските стопани, постиженията на модерните агро-науки и бизнеса, находчивите решения на изобретателните и винаги търсещи предизвикателства предприемачи. Фестивалът дава възможност за изява и на приложните изкуства, занаятите, художественото и сценично творчество, алтернативните творчески практики. В търсене на формула за устойчиво, здравословно и природсъобразно битуване, Националният фестивал на лавандулата надгради първоначалния си формат като приобщи, освен лавандуловата индустрия, и широката гама от етерично-маслените култури, билки, мед и пчелни продукти, винопроизводство.