Начало Политики и финансиране Новият министър на земеделието Георги Тахов положи клетва

Новият министър на земеделието Георги Тахов положи клетва

Новият служебен министър на земеделието и храните Георги Тахов положи пред депутатите в Народното събрание. Той беше назначен с указ на президента Румен Радев на 22 април.

Георги Тахов е доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка“. Той притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол“ от ВФСИ „Д. А. Ценов“ – Свищов, „Право“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред“ от Академията на МВР. Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Притежава дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите. До момента беше Изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция.

На 16 април Димитър Главчев предложи смяна в състава на служебния кабинет – Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. В предложението си до държавния глава служебният премиер посочи като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения.

Снимка: БГНЕС /Стефан Василев