Начало Политики и финансиране Лозарите могат да подават заявления за одобреното им авансово плащане чрез СЕУ

Лозарите могат да подават заявления за одобреното им авансово плащане чрез СЕУ

От 23 юли 2024 г., бенефициентите със сключени договори по интервенция „Преструктуриране и конверсия на лозя“ от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в Р България 2023-2027 г. и одобрено авансово плащане могат да подават заявления за авансово плащане чрез Системата за електронни услуги (СЕУ), съобщават от ДФЗ.

Ползвателите на финансова помощ трябва да прикачат в СЕУ сканирани или подписани с КЕП разходооправдателни документи (фактури, платежни нареждания и банкови извлечения, заверени от банката). Те е необходимо да предоставят в оригинал и банкова гаранция, учредена в полза на ДФЗ, в размер 110 % от исканата за авансово изплащане сума, със срок на валидност не по-малко от 4 месеца след изтичане на срока за изпълнение на всички дейности по договор.

Финансовата помощ може да бъде изплатена авансово, при условие че изпълнението на дейностите е започнало след сключване на договора и със заявлението за кандидатстване е заявен конкретен процент на авансово плащане, който не надвишава 80 % от договорената финансова помощ.

Заявленията по интервенцията се подават по електронен път през индивидуален профил на кандидата или на упълномощено от него лице в Системата за електронни услуги (СЕУ).