Начало Агроновини Земеделие ДЗИ – Ген. Тошево предлага богата палитра оригинални семена от собствени сортове

ДЗИ – Ген. Тошево предлага богата палитра оригинални семена от собствени сортове

Добруджански земеделски институт в Генерал Тошево предлага богата палитра оригинални семена от собствени сортове полски култури за есенната сеитбена кампания през 2024 и пролетната кампания през 2025 г.

От зърнено-житните култури се предлагат предбазови и базови семена от 16 сорта – обикновена пшеница Пчелина, Мерилин, Енола, Фани, Драгана, Лазарка, Рада, Корона и Косара; твърда пшеница Северина; пивоварен ечемик Ахат, фуражен ечемик Тангра и Фанагория; тритикале Добруджанец, Борислав и Дони-52.

Бобовите култури са представени от традиционните сортове фасул Еликсир, Скития, Блян и от пъстросеменния сорт Вежен, отглеждан в условията на биологично производство. Представена е и биологична продукция от соя, лимец и ръж.

Слънчогледът е представен от четири хибрида, сред които два Клиърфийлд Плюс – Далена CLP и Енигма CLP, един Експрес-толерантен – Дара, и един конвенционален – Красела.

Предлаганите семена са собствено производство, с гарантиран произход и качество, и са търсени от земеделските производители от района и страната, които са оценили предимствата на българските сортове – съчетание на висок добив, качество на семената и атрактивни цени.